Структура за темами
- Загальне
- Секція 1
Секція 1
ТЕМА: Значення травлення. Система органів травлення
МЕТА: ознайомитись з будовою та функціями травної системи.
ЗАВДАННЯ:
* опанувати теоретичний матеріал даного заняття;
* ознайомитися з презентацією та відеоматеріалами до заняття;
* з метою закріплення отриманих знань з даної теми, виконати тестові та творчі завдання, обравши за бажанням рівень складності;
- Секція 2
Секція 2
ТЕМА: Травлення в ротовій порожнині та в шлунку
МЕТА: Продовжити вивчення будови та функцій травної системи, зокрема ознайомитися з будовою ротової порожнини та шлунку, фізіологічними процесами, які в них відбуваються, проаналізувати, які речовини якими ферментами розщеплюються в даних відділах ШКТ.
ЗАВДАННЯ:
· опанувати теоретичний матеріал даного заняття;
· ознайомитися з презентацією та відеоматеріалами до заняття;
· з метою закріплення отриманих знань з даної теми, виконати тестові та творчі завдання, обравши за бажанням відповідний рівень складності.
- Секція 3
Секція 3
ТЕМА: Травлення в кишечнику
МЕТА: вивчити особливості будови кишечника, розкрити роль підшлункової залози і печінки у процесах травлення, з’ясувати взаємозв’язок між будовою кишечника і виконуваними функціями, розглянути механізм всмоктування різних поживних речовин
ЗАВДАННЯ:
· опанувати теоретичний матеріал даного заняття;
· ознайомитися з презентацією та відеоматеріалами до заняття;
· з метою закріплення отриманих знань з даної теми, виконати тестові та творчі завдання, обравши за бажанням відповідний рівень складності.
- Секція 4
Секція 4
ТЕМА: Регуляція травлення
МЕТА: ознайомитись з принципом роботи нервово – гуморальної регуляції системи травлення; дати характеристику регуляції соковиділення; перистальтики, всмоктування; довести, що регуляція травлення є складним процесом, в якому задіяно всі регуляторні системи.
ЗАВДАННЯ:
· опанувати теоретичний матеріал даного заняття;
· ознайомитися з презентацією та відеоматеріалами до заняття;
· з метою закріплення отриманих знань з даної теми, виконати тестові та творчі завдання, обравши за бажанням відповідний рівень складності;
- Секція 5
Секція 5
ТЕМА: Харчові розлади та їх запобігання
МЕТА: розглянути найбільш поширені харчові розлади та хвороби органів травлення, з’ясувати причини їх виникнення; сформувати усвідомлення важливості дотримання гігієни харчування; профілактики захворювань зубів та інших органів травної системи; небезпеки харчових отруєнь; розуміння негативного впливу на травлення алкогольних напоїв і тютюнопаління.
ЗАВДАННЯ:
· опанувати теоретичний матеріал даного заняття;
· ознайомитися з презентацією та відеоматеріалами до заняття;
· з метою закріплення отриманих знань з даної теми, виконати тестові та творчі завдання, обравши за бажанням відповідний рівень складності;
- Секція 6
Секція 6
Підсумкове заняття
МЕТА: актуалізація, повторення та узагальнення вивченого матеріалу з теми "Травлення".
ЗАВДАННЯ:
· повторити вивчений матеріал, скориставшись презентацією та відеоматеріалом;
· виконати контрольні тести.·