Огляд глосарія за абеткою
Спеціальні |
А |
Б |
В |
Г |
Ґ |
Д |
Е |
Є |
Ж |
З |
И |
І |
Ї |
Й |
К |
Л |
М |
Н |
О |
П |
Р |
С |
Т |
У |
Ф |
Х |
Ц |
Ч |
Ш |
Щ |
Ь |
Ю |
Я |
Все
Амілаза фермент, який бере участь у
перетравленні полісахаридів
|
|
Лізоцим білок слини, що має бвактерицидну дію |
|
Муцин білок слини, який допомагає склеювати харчову грудку в ротовій порожнині |
|
Пепсин фермент шлункового соку, який розщеплює
білки |
|
Пульпа частина зуба, у якій розташована пухка
сполучна тканина з судинами та нервами |
|
Сфінктер сильний коловий м’яз, який
оточує отвір
|
|
Хімус напіврідка напівперетравлена грудка їжі у
шлунку або кишечнику
|
|