Глосарій


Основні терміни та поняття до теми 1

Огляд глосарія за абеткою

Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все

А

Амілаза

фермент, який бере участь у перетравленні полісахаридів


Л

Лізоцим

білок слини, що має бвактерицидну дію


М

Муцин

білок слини, який допомагає склеювати харчову грудку в ротовій порожнині


П

Пепсин

фермент шлункового соку, який розщеплює білки



Пульпа

частина зуба, у якій розташована пухка сполучна тканина з судинами та нервами



С

Сфінктер

сильний коловий м’яз, який оточує отвір


Х

Хімус

напіврідка напівперетравлена грудка їжі у шлунку або кишечнику