Глосарій
Основні терміни та поняття до теми 1
Огляд глосарія за абеткою
Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все
Ж |
---|
Живленняпроцес надходження до організму речовин, від яких
залежить його життєдіяльність, а саме білків, жирів, вуглеводів, вітамінів,
мінеральних солей та води | |
П |
---|
Перистальтикахвилеподібні скорочення та розслаблення мускулатури травного каналу. | |
Т |
---|
Травленняпроцес розщеплення білків, жирів і вуглеводів та їх надходження у кров і лімфу, звідки вони прямують до різних клітин організму. | |
Травний каналоргани травної системи від ротової порожнини до анального отвору. | |
Травні залозизалози травної системи, секрети яких необхідні для травлення. | |
Ф |
---|
Ферментибіологічні каталізатори, які беруть участь в розщепленні їжі. | |