Глосарій


Запам'ятай основні поняття 

Огляд глосарія за абеткою

Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все

Г

Гельмінтози

харчові розлади, які спричиняються зараженням паразитичними червами (гельмінтами).



К

Кишкові інфекції

харчові розлади, викликані патогенними мікроорганізмами (бактеріями та вірусами).



Ксенобіо́тики

чужорідні для біосфери хімічні речовини, що природно не синтезуються, не можуть асимілюватись організмами, внаслідок чого не беруть участі у кругообігу речовин у природі, а тому накопичуються у зовнішньому середовищі (наприклад, пластмаси).



Х

Харчові отруєння

харчові розлади. що виникають при вживанні їжі, яка містить отруйні речовини (токсини, алкалоїди).



Харчові розлади

це порушення діяльності травної системи, викликані отруйними речовини, шкідливми мікроорганізми або паразитичними червами (гельмінтами).

 

 



Хвороби органів травлення

це порушення нормальної життєдіяльності організму людини через виникнення відхилень у будові та функціях органів травної системи.