Глосарій


Запам'ятай основні поняття 

Огляд глосарія за абеткою

Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все

Х

Харчові отруєння

харчові розлади. що виникають при вживанні їжі, яка містить отруйні речовини (токсини, алкалоїди).



Харчові розлади

це порушення діяльності травної системи, викликані отруйними речовини, шкідливми мікроорганізми або паразитичними червами (гельмінтами).

 

 



Хвороби органів травлення

це порушення нормальної життєдіяльності організму людини через виникнення відхилень у будові та функціях органів травної системи.