Глосарій
Запам'ятай основні поняття
Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все
Г |
---|
Гельмінтозихарчові розлади, які спричиняються зараженням паразитичними червами (гельмінтами). | |
К |
---|
Кишкові інфекціїхарчові розлади, викликані патогенними мікроорганізмами (бактеріями та вірусами). | |
Ксенобіо́тикичужорідні для біосфери хімічні речовини, що природно не синтезуються, не можуть асимілюватись організмами, внаслідок чого не беруть участі у кругообігу речовин у природі, а тому накопичуються у зовнішньому середовищі (наприклад, пластмаси). | |
Х |
---|
Харчові отруєнняхарчові розлади. що виникають при вживанні їжі, яка містить отруйні речовини (токсини, алкалоїди). | |
Харчові розладице порушення діяльності травної системи, викликані отруйними речовини, шкідливми мікроорганізми або паразитичними червами (гельмінтами).
| |
Хвороби органів травленняце порушення нормальної життєдіяльності організму людини через виникнення відхилень у будові та функціях органів травної системи.
| |