Підводимо підсумки

УЗАГАЛЬНЕННЯ:

1. Травлення тварин – це сукупність процесів, які здійснюють подрібнення й розщеплення їжі на прості речовини, що можуть всмоктуватися та брати участь у процесі обміну речовин.

2. Процесу механічної й хімічної обробки їжі допомагають ферменти - особливі речовини (біологічні каталізатори)

3. Існують наступні способи травлення: позаорганізмове тобто зовнішнє  і  організмове тобто внутрішнє.

4. Розвиток травної системи.

Сліпозамкнена: Травна порожнина (у кишковопорожнинних)  глотка (з’являэться у реброплавів)  сліпа кишка (у плоских червів)

Наскрізна

рот + ротова порожнина + стравохід + шлунок = передній відділ  

тонка кишка + підшлункова залоза + печінка = середній відділ   

кишечник + анальний отвір = задній відділ

5.  Травна система в процесі еволюції ускладнюється через: спосіб життя,  різноманітну їжу і в результаті цього додаються нові органи і, нарешті, виробився складний механізм, який досяг найбільшої складності у людини.


Last modified: Wednesday, 2 October 2019, 6:14 PM