Глосарій дистанційного курсу "Одноклітинні організми. Перехід до багатоклітинності"
Огляд глосарія за абеткою
Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все
П |
---|
Пастериза́ціябагаторазове нагрівання рідин (здебільшого
харчових продуктів) до температури, яка нижче за температуру кипіння на
нетривалий час (від секунди до 30 хвилин), з метою знищення бактерій, що
містяться в цих рідинах | |
Прокаріотице організми, що не мають сформованого
клітинного ядра, покритого оболонкою, і типового хромосомного апарату | |