Глосарій
А тут зібрані визначення основних понять з теми
Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все
А |
---|
Амінокислоти
| |
Амфіфільність(від дав.-гр. αμφις — обоє, φιλíα — любов, дружба) - здатність деяких сполук проявляти одночасно гідрофільні та гідрофобні властивості | |
Б |
---|
Білкибіополімери, мономерами яких є амінокислоти поєднані пептидним зв’язком. | |
Біополімериполімери, що синтезуються в клітинах | |
В |
---|
Вода (Н2О)
| |
Водневий зв’язокце зв'язок між атомами
Гідрогену і атомом більш електронегативних елементів тієї самої речовини. Він
слабкішій за йонний і ковалентний. | |
Вуглеводиорганічні сполуки, що складаються з карбону, оксигену й гідрогену та мають загальну формулу Cn(H2O)m . Деякі похідні можуть містити N, S тощо… | |
Г |
---|
Гідрофільність(від давньогр. ὕδωρ — вода і гр. φιλíα — любов, дружба) – здатність речовин змочуватися
водою | |
Гідрофобність(від гр. hydor – вода, phobos – боязнь, страх; буквально той, що боїться воду) - властивість деяких речовин не змочуватися та відштовхувати воду. | |
Глобулатип кулястої білкової молекули; третинна
структура молекули білка, що утворюється за участі водневих, йонних,
дисульфідних зв’язків та гідрофобної взаємодії між віддаленими амінокислотами. | |