Глосарій


А тут зібрані визначення основних понять з теми

Огляд глосарія за абеткою

Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все

Г

Гідрофільність

(від давньогр. ὕδωρ — вода і гр. φιλíα — любов, дружба) – здатність речовин змочуватися водою


Гідрофобність

(від гр. hydor – вода, phobos – боязнь, страх; буквально той, що боїться воду) - властивість деяких речовин не змочуватися та відштовхувати воду.



Глобула

тип кулястої білкової молекули; третинна структура молекули білка, що утворюється за участі водневих, йонних, дисульфідних зв’язків та гідрофобної взаємодії між віддаленими амінокислотами.