Глосарій
А тут зібрані визначення основних понять з теми
Browse the glossary using this index
Special | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | ALL
Г |
---|
Гідрофільність(від давньогр. ὕδωρ — вода і гр. φιλíα — любов, дружба) – здатність речовин змочуватися
водою | |
Гідрофобність(від гр. hydor – вода, phobos – боязнь, страх; буквально той, що боїться воду) - властивість деяких речовин не змочуватися та відштовхувати воду. | |
Глобулатип кулястої білкової молекули; третинна
структура молекули білка, що утворюється за участі водневих, йонних,
дисульфідних зв’язків та гідрофобної взаємодії між віддаленими амінокислотами. | |