Глосарій
А тут зібрані визначення основних понять з теми
Огляд глосарія за абеткою
Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все
Г |
---|
Гідрофільність(від давньогр. ὕδωρ — вода і гр. φιλíα — любов, дружба) – здатність речовин змочуватися
водою | |
Гідрофобність(від гр. hydor – вода, phobos – боязнь, страх; буквально той, що боїться воду) - властивість деяких речовин не змочуватися та відштовхувати воду. | |
Глобулатип кулястої білкової молекули; третинна
структура молекули білка, що утворюється за участі водневих, йонних,
дисульфідних зв’язків та гідрофобної взаємодії між віддаленими амінокислотами. | |